Звідки береться натхнення та як народжуються ідеї: інтерв’ю з Yuko

Yuko
Учасники гурту YUKO розповіли про процес створення музики.

Третій Фестиваль Ідей відбудеться 24-26 серпня в Одесі та стане найбільшою інтелектуальної подією для лідерів в Україні. Цього року організатори фестивалю очікують більше трьох тисяч учасників. До участі запрошено понад 100 спікерів з України, Канади, Австрії, Польщі та інших країн. А хедланером вечірки-відкриття стане YUKO.

YUKO — це Юлія Юріна та Стас Корольов. За два роки свого існування група випустила два альбоми та встигла виступити на топових українських фестивалях. Ми поспікувалися з Юлею та Стасом, щоб дізнатися, де вони шукають натхення для ідей та музичної творчості.

  • Як у вас в гурті відбувається творчий процес, як народжуються ідея для нових треків?

Стас: Ми завжди намагаємося шукати нові методи створювання музики, щоб не стати заручниками “робочої схеми”. Творчий процес може мати будь-яку форму. Головне, щоб він давав результат.

Юля: Створення трека відбувається кожен раз по-новому. Натхнення може прийти в дорозі, на фестивалі, від старенької збірки народних пісень або від ритмічного стуку дверей у туалеті :)  Ми приносимо в студію і показуємо один одному напрацювання, після — доточуємо до цілісного треку.

  • Що є джерелами для ідей і де ви шукаєте натхнення?

Стас: Нас надихають найкращі взірці творчості, що вже створені людством.

Юля: Життя, новий досвід, яскраві події, емоції, яких ти раніше не відчував. Все це дає нові ідеї для пісень і нові історії, які можна описати музикою. Влітку це, безумовно, музичні фестивалі.

  • Яке б ви дали визначення терміну "ідея"?

Стас: Ідея — це концепція, що має можливість бути реалізованою.

Юля: Спонтанна, неконтрольована розумом цікава думка.

  • На які сфери, не пов’язані з музикою, ви звертаєте увагу? Або ж які сфери рекомендували б прицільніше розглянути людям, які займаються музикою?

Стас: Цікавлять всі сфери мистецтва, тому що це все один й той же процес. Тільки виконується він із застосуванням різних інструментів. Важливо розуміти все: архітектуру, живопис, літературу, музику, театр, кіно. А також розуміти, як і чому з'являлись нові етапи в мистецтві. Як вони пов'язані з історичними подіями. Це допомагає зрозуміти, як, навіщо і чому займатися творчістю зараз. Та й взагалі як і чому жити.

Юля: Насправді ми звертаємо увагу на все і намагаємося завжди бути в курсі найактуальніших подій, що відбуваються в країні і світі. Я би радила звертати увагу на захист навколишнього середовища, екологічні проблеми та ініціативи щодо скорочення використання хутряних виробів. Також ми піднімаємо проблеми домашнього насильства і толерантності до ЛГБТ. Музиканти мають голос і аудиторію, важливо пам’ятати про це.

  • Яке ваше ставлення до такої події, як Фестиваль Ідей в Одесі?

Фестиваль ідей — це дуже круто. Ком'юніті, які збираються з метою народжувати нові змісти, — це те, що потрібно Україні. І нам дуже приємно, що саме ми виступаємо на такій події.

  • Які новини на нас чекають від групи YUKO?

Стас: Ми віддали нашим фанам складові усіх пісень з нашого альбому DuraA? і чекаємо на їхню інтерпретацію, щоб зібрати альбом реміксів та реворків Re:Dura?. У серпні ми у прямому ефірі будем відслуховувати всі роботи та визначати ті, що підуть у реліз. І це, звичайно, не все. Слідкуйте за оновленнями наших соціалок.

Юля: Так, звісно, не все. Буде новий кліп. Нові треки, наша участь у розважальних шоу та лекція на світовій платформі спікерів TEDx. Слідкуйте за нашими соцмережами.

Читайте также

Viva.ua рекомендует: как с выгодой пользоваться промокодами и кешбэком?

Viva.ua рекомендует: как с выгодой пользоваться промокодами и кешбэком?

Лiдiя Таран показала дорослу доньку та розповіла про стосунки з колишнім чоловіком

Лiдiя Таран показала дорослу доньку та розповіла про стосунки з колишнім чоловіком

Фото: Інстаграм YUKO, прес-служба фестивалю

Бейонсе
Предыдущий материал

37-летняя Бейонсе беременна?

Tayanna
Следующий материал

Tayanna прокоментувала свою участь у новому сезоні «Танців з зірками»

Новости партнеров